Historie Autobedrijf van Tol



Autobedrijf van Tol wordt in opgericht door dhr Maarten van Tol en zijn vrouw, en vestigt zich aan de Noorderweg in . In verhuist de garage van de Noorderweg naar het Noordse Bosje in .

Wartburg
In wordt garage van Tol dealer van het Oost-Duitse merk Wartburg, een auto met 2-takt motoren, die in om milieutechnische redenen verboden wordt. In komt Al van Tol, na zijn diensttijd, bij zijn vader in dienst.

Trabant
Naast Wartburg wordt het dealerschap van het Oost-Duitse merk Trabant verworven. Ook de Trabant met 2-takt motor mag vanaf augustus niet meer verkocht worden, omdat de auto niet meer voldoet aan de dan geldende milieueisen.


Mazda
In verhuist de garage van het Noordse Bosje naar het huidige adres aan de . Ditzelfde jaar wordt men subdealer van het merk MAZDA. In neemt Al van Tol samen met zijn vrouw Anne Marie, het Autobedrijf van zijn vader volledig over.

Mitsubishi
In komt er een nieuw Japans merk op de Nederlandse markt: Mitsubishi. Vanaf dag één in januari wordt Autobedrijf van Tol Mitsubishi dealer voor en omgeving. In wordt het Autobedrijf aan de Lage Naarderweg grondig verbouwd tot de huidige showroom en werkplaats. In 1988 komt de 3e generatie van Tol in het Autobedrijf werken, namelijk dochter Paulina.

SUBARU
In wordt het contract met Mitsubishi beëindigd en vanaf dat jaar wordt Autobedrijf van Tol. Specialist in het merk Mitsubishi. In hetzelfde jaar komt het dealerschap van Subaru erbij.

Ligier
In wordt Autobedrijf van Tol officieel dealer van Ligier brommobielen. Een brommobiel heeft vele voordelen; geen autorijbewijs nodig, gebruiksvriendelijk en zuinig; dus de oplossing voor mobiliteit! Tevens richt men dat jaar de werkplaats zodanig in dat ook onderhoud en reparatie van alle merken brommobielen vanaf dat moment tot de mogelijkheden behoort. Inmiddels wordt ook het contract met Subaru beëindigd, en vanaf gaat Autobedrijf van Tol verder als specialist in de merken Subaru en Mitsubishi en dealer van Ligier brommobielen.

Cosis
In sluit Autobedrijf van Tol zich aan bij Cosis, een landelijk functionerend netwerk van 45 Subaru specialisten (dikwijls exdealers) die een gezamenlijke ervaring van meer dan 350 jaar met Subaru hebben. Inmiddels is Cosis officieel erkend als importeur van Subaru en levert nieuwe Subaru modellen concurrerend geprijsd en met kortere levertijden. U kunt altijd terecht voor onderhoud en verkoop van zowel nieuwe als gebruikte Subaru‘s.

AKTUEEL
Naast specialisatie in Subaru, Mitsubishi en Ligier richten wij ons ook op verkoop, onderhoud en reparaties van alle merken auto’s en brommobielen. Autobedrijf van Tol wil ook in de toekomst graag bijdragen aan het invullen van uw mobiliteitsbehoefte. Ons motto is: “mobiliteit voor iedereen” Wij hopen u te mogen ontmoeten in ons bedrijf aan de in . U kunt ons telefonisch bereiken op



Graag tot ziens in ons mobiliteitsbedrijf !!!




"Autobedrijf van Tol is al jaren het adres in voor onderhoud, reparaties en apk keuringen in de werkplaats. Makkelijk aan te rijden vanuit Naarden, Bussum, Weesp en andere plaatsen in het Gooi. Specialist in Mitsubishi en Subaru occasions en tevens dealer van Ligier en Microcar brommobielen. Maar ook voor andere merken dé plek in 't Gooi."

"));