Ligier


Ligier

In de jaren 70 en 80 had het door Guy Ligier opgerichte bedrijf nog weinig met brommobielen te maken. De constructie van sportwagens met Masarati V6 motoren had zijn voorkeur. In de loop der jaren ontpopte Guy zich als ontwerper voor Citroën, Renault, Fiat en Aerospitale. Maar ook voor het design van vrachtwagens en landbouwtractoren draaide hij zijn hand niet om.


Zo rond 1980 kreeg hij in de gaten dat de Voiturette, de ‘auto zonder rijbewijs’, nog niet zo’n gek concept was. Hij ontwikkelde de JS4, een vierkante koekdoos met een 49,9 cc luchtgekoelde motor. De JS6 met dubbele variomatic (zoals ook bij DAF-jes gebruikt werd) volgde al snel. Steile hellingen waren nu met gemak te nemen.


Rond 1993 werden alle Ligier brommobielen vervaardigd volgens de Europese richtlijn 92/61. Dit betekende een doorbraak op de buitenlandse markt. In 1995 werd de fabricage groots aangepakt. Een volledig nieuw machinepark levert vanaf dat moment volledig recyclebare auto’s. De Liger JS 162 is dan ook revolutionair met een carrosserie van polycarbonaat en een aluminium chassis. Populaire modellen waren destijds de Ambra, Nova, X-too, X-too Max! en X-too R. Allen met een twee cylinder (viertakt) motor en een gewicht onder de 350 kilo.



Onze werkplaats is volledig ingericht op onderhoud en reparatie van zowel Ligier als andere merken brommobielen. We vervangen banden en accu’s, verversen olie en repareren schade. Vervangend vervoer is natuurlijk mogelijk.


Dus, woont u in of omstreken en zoekt u een hippe brommobiel? De deuren van onze showroom staan open.


Bekijk de Ligier voorraad.

"Autobedrijf van Tol is al jaren het adres in voor onderhoud, reparaties en apk keuringen in de werkplaats. Makkelijk aan te rijden vanuit Naarden, Bussum, Weesp en andere plaatsen in het Gooi. Specialist in Mitsubishi en Subaru occasions en tevens dealer van Ligier en Microcar brommobielen. Maar ook voor andere merken dé plek in 't Gooi."

"));