Mitsubishi


Mitsubishi

Mitsubishi schreef in geschiedenis door de eerste in serie gebouwde Japanse auto te introduceren. De 7-zitter Model A, een look-alike van de Fiat Tipo 3, rolde in dit jaar van de band. Door de concurrentie met grote Europese en Amerikaanse automobielfabrikanten bleef het bij slechts 22 exemplaren. De innovatie zette flink door in de jaren ’20 en ’30 met de fabricage van onder andere een dieselmotor en een vierwielaandrijving.


Zaibatsu is een Japans woord voor een groep bedrijven met verschillende specialisaties, in bezit van één familie. Na de Tweede Wereldoorlog werden Zaibatsu’s gesplitst, zo ook Mitsubishi Heavy Industries. De betrokkenheid bij ontwikkeling van auto’s bleef. In werd een bus gelanceerd die op meerdere brandstoffen reed. Bi-fuel is dus geen hedendaagse uitvinding! Omdat er in deze periode een ernstig brandstoftekort was, concentreerde Mitsubishi zich heel slim op de vervaardiging van de Silver Pigeon, een schattige scooter.


De legendarische Mitsubishi Colt zag in 1962 het daglicht. De Galant werd in als compacte sedan op de markt gebracht. Het succes van deze modellen was de drijfveer om deze divisie af te splitsen en in was Mitsubishi Motors Corporation (MMC) een feit.


De groei van de fabrikant is enorm. Vervaardigden ze in de jaren ’70 nog jaarlijks 75.000 auto’s, in stond de teller op 1 miljoen per jaar en de groei zet zich gestaag voort. Naast de terreinwagen Pajero en de robuuste Mitsubishi Outlander, zijn ook de Space Star, Lancer en ASX razend populair.


In onze showroom in staat een telkens variërend aanbod Mitsubishi auto’s, zowel nieuw als occasion. Zoals u van ons gewend bent, voeren we in onze werkplaats gedegen onderhoud uit. U rijdt dus met een gerust hart onze parkeerplaats af na een APK keuring, kleine of grote onderhoudsbeurt of na onze razendsnelle aircoservice of autoruitvervanging.


Bekijk onze Mitsubishi voorraad

"Autobedrijf van Tol is al jaren het adres in voor onderhoud, reparaties en apk keuringen in de werkplaats. Makkelijk aan te rijden vanuit Naarden, Bussum, Weesp en andere plaatsen in het Gooi. Specialist in Mitsubishi en Subaru occasions en tevens dealer van Ligier en Microcar brommobielen. Maar ook voor andere merken dé plek in 't Gooi."

"));