historie van autobedrijf van tol

1932

Autobedrijf van Tol wordt in 1932 opgericht door dhr Maarten van Tol en zijn vrouw, en vestigt zich aan de Noorderweg in Hilversum. In 1937 verhuist de garage van de Noorderweg naar het Noordse Bosje in Hilversum.


1959

In 1959 wordt garage van Tol dealer van het Oost-Duitse merk Wartburg, een auto met 2-takt motoren, die in 1973 om milieutechnische redenen verboden wordt. In 1962 komt Al van Tol, na zijn diensttijd, bij zijn vader in dienst.


1965

Naast Wartburg wordt het dealerschap van het Oost-Duitse merk Trabant verworven. Ook de Trabant met 2-takt motor mag vanaf augustus 1973 niet meer verkocht worden, omdat de auto niet meer voldoet aan de dan geldende milieueisen.


1972

In 1972 verhuist de garage van het Noordse Bosje naar het huidige adres aan de Lage Naarderweg 52. Ditzelfde jaar wordt men subdealer van het merk MAZDA. In 1973 neemt Al van Tol samen met zijn vrouw Anne Marie, het Autobedrijf van zijn vader volledig over.


1975

In 1975 komt er een nieuw Japans merk op de Nederlandse markt: Mitsubishi. Vanaf dag één in januari 1975 wordt Autobedrijf van Tol Mitsubishi dealer voor Hilversum en omgeving. In 1978 wordt het Autobedrijf aan de Lage Naarderweg grondig verbouwd tot de huidige showroom en werkplaats. In 1988 komt de 3e generatie van Tol in het Autobedrijf werken, namelijk dochter Paulina.


1996 SUBARU

In 1996 wordt het contract met Mitsubishi beëindigd en vanaf dat jaar wordt Autobedrijf van Tol. Specialist in het merk Mitsubishi. In hetzelfde jaar komt het dealerschap van Subaru erbij.


1999

In 1999 wordt Autobedrijf van Tol officieel dealer van Ligier brommobielen. Een brommobiel heeft vele voordelen; geen autorijbewijs nodig, gebruiksvriendelijk en zuinig; dus de oplossing voor mobiliteit! Tevens richt men dat jaar de werkplaats zodanig in dat ook onderhoud en reparatie van alle merken brommobielen vanaf dat moment tot de mogelijkheden behoort. Inmiddels wordt ook het contract met Subaru beëindigd, en vanaf 14 december 2002 gaat Autobedrijf van Tol verder als specialist in de merken Subaru en Mitsubishi en dealer van Ligier brommobielen.


2003

In januari 2003 sluit Autobedrijf van Tol zich aan bij Cosis, een landelijk functionerend netwerk van 45 Subaru specialisten (dikwijls exdealers) die een gezamenlijke ervaring van meer dan 350 jaar met Subaru hebben. Inmiddels is Cosis officieel erkend als importeur van Subaru en levert nieuwe Subaru modellen concurrerend geprijsd en met kortere levertijden. U kunt altijd terecht voor onderhoud en verkoop van zowel nieuwe als gebruikte Subaru‘s.


aktueel

Naast specialisatie in Subaru, Mitsubishi en Ligier richten wij ons ook op verkoop, onderhoud en reparaties van alle merken auto’s en brommobielen. Autobedrijf van Tol wil ook in de toekomst graag bijdragen aan het invullen van uw mobiliteitsbehoefte. Ons motto is: “mobiliteit voor iedereen” Wij hopen u te mogen ontmoeten in ons bedrijf aan de Lage Naarderweg 52 in Hilversum. U kunt ons telefonisch bereiken op 035-6233381graag tot ziens in ons mobiliteitsbedrijf !!!